Blommers Coffee

Blommers Coffee is in Nijmegen gevestigd. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de productie van specialty coffee. Ze hechten veel waarde aan eerlijke handel en gaan altijd voor een product van een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Blommers Coffee roasters

Blommers Coffee roasters zorgt er altijd voor dat de beste koffieplantages van de wereld geselecteerd worden. Deze plantages richten zich op specialty coffee en hun koffie is gedurende het hele proces te traceren. Ze werken met plantages die niet gaan voor maximale productie, maar voor maximale kwaliteit. Dat is dan ook de reden dat wij Blommers koffie kopen én verkopen.

Blommers koffiebonen

Blommers koffiebonen kenmerken zich door maximale zoetheid, beste aciditeit en complexiteit. Ze worden op een dusdanige manier verscheept en opgeslagen dat de smaak optimaal behouden wordt. Het motto bij het branden is perfectie. Dit houdt in dat er geen gebruikgemaakt wordt van automatische programma’s, maar dat kennis, ervaring en aandacht gecombineerd worden met techniek en software.

Hoe meer suikers er in de bessen aanwezig zijn, hoe zoeter de koffie. Daarom is het van groot belang dat de rijpste bessen geplukt worden. Ook op andere manieren wordt er getracht het maximale uit de koffiebonen te halen. Zo wordt er door de plantages geëxperimenteerd met fermentatieprocessen en ook worden verschillende droogtechnieken getest.

Blommers koffie, koffiebonen